بهترین وکیل دادگستری
برای انتخاب بهترین وکیل باید توجه داشت که هر وکیل پایه یک دادگستری گرچه صلاحیت طرح همه نوع دعاوی را دارد، اما وکیل خوب معمولا در یک زمینه تخصصی کار میکند و با آن تخصص شناخته میشود. وسعت دعاوی مختلف حقوقی و کیفری و نیز روندهای مختلف طرح دعوی و اجرا بهگونهای است که یک وکیل دادگستری نمیتواند بازده کامل در همه پرونده ها از خود نشان دهد.
بهترین وکیل براساس نوع هر پرونده معین میشود. باید توجه داشت که هر وکیل بنا به تجربه کاری خود در برخی از حوزههای حقوقی مسلطتر است. بنابراین، باید براساس موضوع هر پرونده به دنبال بهترین وکیل و مجربترین وکیل در آن موضوع بود. بهترین وکیل در هر موضوعی حقوقی کسی است که:
سابقه طولانی انجام پرونده حقوقی در زمینه موضوع مورد نظر داشته باشد.
به مواد قانونی، رای وحدت رویه و نیز نحوه دادرسی به موضوع پرونده احاطه کامل داشته باشد.
میزان برد وی در پروندههای مشابه بسیار بالا باشد.
قدرت کلام بالا و مدیریت جلسه دادگاه را داشته باشد.
معمولا هر وکیل در موضوع تخصصی خودی یکی از بهترین وکلا میباشد. بنابراین برای انتخاب بهترین وکیل بهتر است به سوابق وی توجه کنید.
چگونگی تعیین حق الوکاله
یکی از اساسی ترین دغدغههای موکلین ،هزینه وکیل یا حق الوکاله است. همچنین یکی از عوامل انتخاب بهترین وکیل، حق الوکاله است. یعنی شما میبایست متناسب با توان خود، بهترین وکیل ممکن را انتخاب کنید. حق الوکاله بهترین وکیل براساس موضوع پرونده (خانواده، مالی، ملکی، کیفری و …) نوع ورود به پرونده (به عنوان خواهان یا خوانده، شاکی یا متهم)، میزان ادله موجود برای اثبات ادعا، میزان زمان در اختیار وکیل برای بررسی پرونده، محل مرجع قضایی پرونده و … تعیین میگردد. به این نکته توجه داشته باشید که همانند هر کاری، کیفیت در وکالت بسیار مهم است. بنابراین، چنانچه پرونده مهمی دارید، میبایست با درنظر گرفته حق الوکاله مناسب، شانس خود را برای انتخاب بهترین وکیل افزایش دهید.
بهترین وکیل تهران
در شهر تهران وکلای بسیاری مشغول فعالیت هستند که در زمینههای مختلف وکالت میکنند. انتخاب بهترین وکیل متناسب با شرایط در شهر تهران سادهتر است. زیرا گستره انتخاب بسیار بزرگ است. یکی از مناسبترین راهها برای انتخاب بهترین وکیل دانستن و مد نظر داشتن سوابق شغلی ، تجربه و مهارت است ؛ بهترین وکیل تهران متناسب با شرایط شما فردی است که در حوزه موضوع شما پروندههای متعددی را در شهر تهران انجام داده باشد، پروانه وکالت وی متعلق به شهر تهران باشد، حق الوکاله مناسبی را متناسب با شرایط پرونده و توان مالی شما پیشنهاد دهد و با شرایط حاکم بر محاکم قضایی تهران آشنایی کامل داشته باشد.
برای پیدا کردن بهترین وکیل ابتدا باید متناسب با موضوع پرونده، به جستجوی وکیل پرداخت. قطعا در هر حوزهای از وکالت، وکیل های بسیاری را میتوان یافت. برای یافتن بهترین وکیل باید رزومه کاری آنها را بررسی نمود. معمولا وکلا در سایتها و صفحات شخصی خود از قبیل لینکد این LinkedIn خلاصه ای از فعالیت حرفهای خود را منتشر میکند.
علاوه بر این، نباید از تجربه شخصی دوستان و آشنایان غافل شد. در برخی از موارد، اطرافیان پروندههای مشابه موضوع شما دارند و همین موضوع میتواند راهنمای بسیار خوبی در انتخاب بهترین وکیل باشد.
پس از انتخاب بهترین وکیل، بهتر است ابتدا با تماس تلفنی، موضوع خود را با وی مطرح کنید تا وی از مشکل شما آگاه شود. اگر موضوع پرونده بدون نیاز به وکیل حل شود، وی راهکارهای لازم را به شما ارائه میدهد. در غیر این صورت میتوانید به صورت حضوری به دفتر وی مراجعه و از نزدیک با بهترین وکیل انتخاب شده به مشاوره حقوقی پرداخته و در صورت تمایل پرونده خود را به او بسپارید.
ویژگیهای یک وکیل خوب
- رازداری و حفظ اسرار موکل یکی از وظایف قانونی وکیل خوب است. وکیل خوب در برابر موکلین خود موظف به حفظ اسرار می باشد و این وظیفه حرفه ای وکیل خوب حتی پس از پایان یا قطع رابطه وكالتی با موکل نیز باید استمرار یابد حتی اگر اختلافی بین آنها بوجود آمده باشد و یا وکالت قبل از انجام موضوع آن از طرف وکیل خوب تهران یا موکل مرتفع شده باشد. بنابراین وکیل منعزل نیز موظف به حفظ اسرار موکل خود می باشد. وکیل خوب تهران باید در حفظ اسرار و اطلاعات محرمانه موکل خود نهایت تلاش خود را به عمل آورده، بطور مثال در نگهداری پرونده های موکلین و در دسترس نبودن آنها دقت لازم مبذول فرموده و از مکالمات دور از احتیاط درباره موکل اجتناب نمایند.
در مورد حفظ اسرار موکل ماده ۳۰ قانون وکالت ۱۳۱۵ چنین مقرر می دارد: « وکیل باید اسراری را که به واسطه وكالت از طرف موکل مطلع شده و همچنین اسرار مربوط به حيثيات و شرافت و اعتبارات موکل را حفظ نماید ».
در آئین نامه لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری مصوب ۱۳۳۴ برای افشاء اسرار موکل مجازات انتظامی درجه ۵ یعنی ممنوعیت از ۳ ماه تا یک سال از شغل وکالت در نظر گرفته شده است.
- برای ارائه خدمات مؤثر و پیشبرد و موفقیت در یک دعوی لازم است که رابطه وکیل خوب تهران و موکل مبتنی بر صداقت و اطمینان باشد. اگر چنین اعتمادی حاصل گردد و موكل وکیل خوب تهران را محرم اسرار خود بداند آنگاه است که می تواند بدون هیچ دغدغه ای احساس امنیت و آرامش کرده و با صداقت کامل با وکیل خود گفتگو نماید و اطلاعات لازم را در اختیار او قرار دهد و از کتمان مسائلی که گفتن آن می تواند در سرنوشت دعوی مؤثر واقع گردد بدلیل ترس از افشاء آن ها و صدمات حیثیتی خودداری ننماید و از محرمانه ماندن اطلاعات سری اطمینان داشته باشد.
- اخلاق حرفه ای ایجاب می نماید که وکلا در قبول وکالت هر چند که بر اساس اصول حقوقی مدارک و دلایل ابزاری موکل را در جهت طرح دعوی یا دفاع از موکل کافی بدانند نباید به موکل وعده قطعی و صد در صد برای کسب نتیجه و موفقیت در دعوی را بدهند؛ زیرا موفقیت یک دعوی به عوامل متعددی بستگی دارد از جمله ممکن است دلایل و مدارک جدیدی در جریان دادرسی از طرف مقابل ارائه گردد و همچنین پیچیدگی امر قضاء و عوامل متعدد دیگری که می تواند در سرنوشت یک دعوی مؤثر واقع گردد و بنابراین وکیل باید با صداقت کامل و بر اساس دلایل و مدارک موجود و در صورت وجود پرونده پس از مطالعۀ آن و در نظر گرفتن تمامی عوامل مؤثر در قضیه احتمال موفقیت و شکست در دعوی را صادقانه به موکل خاطر نشان نماید تا در صورتی که موکل مصلحت بداند به جای رسیدگی قضایی در دادگستری که اصولاً پر هزینه و زمان بر است در دعوایی که موفقیت در آن مشکوک است به روشهای دیگر متوسل شده و از طریق سازش و داوری به حل و فصل دعوی مبادرت نماید.
تعهد به نتیجه
تعهدات وکیل اصولاً تعهد به وسیله است مگر در موردی که تعهد به نتیجه کرده باشد که اگر این تعهد مربوط به نتیجه دادرسی باشد در واقع برخلاف اخلاق حرفه ای است.
اما در صورتی که وکیل در پرونده ای صراحتاً تعهد به نتیجه نکند ولی دریافت حق الوکاله خود را موکول به
گرفتن نتیجۀ مطلوب در دادرسی نماید آیا این عمل او خلاف رفتار حرفه ای شغل وکالت است؟
در پاسخ به این سؤال باید یادآور شویم که اصل بر این است که تعهدات وکیل تعهد به وسیله است نه تعهد به نتیجه و اگر صراحتاً تعهد به نتیجه نکرده باشد نمی توان موکول کردن دریافت حق الوکاله را به نتیجه دعوی دلیل بر تعهد به نتیجه کردن وکیل دانست؛ زیرا حق الوکاله از حقوق وکیل است که می تواند از ابتدای دعوی یا در هر زمان نسبت به آن موکل را ابراء نماید و حتی نباید موکول کردن حق الوکاله به پایان دادرسی یا گرفتن نتیجۀ مطلوب در دعوی را قرینه بر این دانست که وکیل تعهد به نتیجه نموده است.
پس از تحقق عقد وکالت و تنظیم وکالتنامه است که رابطۀ حقوقی بین وکیل و موکل ایجاد می گردد و این رابطه حقوقی است که حقوق و تکالیفی را برای آنها بوجود می آورد. بنابراین قرارداد وکالت در واقع ایجاد کنندۀ تعهدات قراردادی و پیش شرطی برای الزامات قانونی وکیل در مقابل موکل است. زیرا پس از تحقق عقد وکالت و ایجاد رابطه حقوقی بین وکیل و موکل تعهدات قانونی نسبت به موکل بر عهدۀ وکیل مستقر می گردد.
اگرچه که بسیاری از الزامات قانونی که در قانون وکالت آورده شد مانند: حفظ اسرار موکل، وفاداری و امانت داری در واقع یک تعهد قراردادی نیز می باشد مسلماً در هنگام انعقاد عقد وکالت این موارد بصورت شرط تبانی و ضمنی نیز وجود داشته است. اینگونه وظایف هم دارای چهره قراردادی و هم قانونی می باشد.
-
- وظایف قانونی وکیل دادگستری نسبت به موکل که در قوانین احصاء گردیده عبارتند از:
۱- صداقت و درستکاری.
۲- رعایت حدود اختیارات در وکالت.
۳- حفظ اسرار موکل.
۴- پیگیری و مراقبتهای لازم در تعقیب دعوی.
۵- رعایت مصلحت موکل.
۶- وفاداری و امانت داری نسبت به موکل.
۷- تشویق به سازش.
- وظایف قانونی وکیل دادگستری نسبت به موکل که در قوانین احصاء گردیده عبارتند از:
وکلا و بهترین وکیل تهران علاوه بر وظایفی که نسبت به موکل، کانون وکلا و دادگستری دارا می باشند. در مقابل آحاد مردم نیز وظایف را به عهده دارند که به صرف انتخاب شغل وکالت مکلف به ایفاء و ادای این تکالیف و وظایف نسبت به عموم و مردم و جامعه می گردند. از آن جمله می توان وظایف وکیل در اجرای اصل ۳۵ قانون اساسی را نام برد.
مطابق این اصل «در همه دادگاه ها طرفین دعوی حق دارند برای خود وکیل انتخاب نمایند و اگر توانایی انتخاب وکیل را نداشته باشند برای آنها امکانات تعیین وکیل فراهم گردد». و همچنین ماده واحده مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص انتخاب وکیل توسط طرفین دعوی مصوب ۱۳۷۰ مقرر میدارد: «اصحاب دعوی حق انتخاب وکیل دارند و کلیه دادگاههایی که به موجب قانون تشکیل می شوند مکلف به پذیرش وکیل می باشند.»
هر چند بنابر اطلاق اصل ۳۵ قانون اساسی حق انتخاب وکیل برای تمام اقشار مردم صرف نظر از مذهب، قومیت و جنسیت آنها در نظر گرفته شده است. در منشور حقوق و مسئولیت های زنان در نظام جمهوری اسلامی ایران بند ۱۳۷، حق استفاده از وکیل و مشاوره حقوقی در دادگاه ها و یا سایر مراجع قانونی برای زنان ملحوظ گردیده است.